- 1 persoon
- 25 minuten + 60 minuten marineren
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember
- 150gr kipfilet
- 70gr zilvervlies rijst
- 150gr brocolli
- 50gr paprika
- 25gr wortel (geraspt)
- 35gr woksaus Teriyaki
- 10ml olijfolie
- 50 / 75ml water
Delen
Bereiding
Een van de makkelijkste aan te passen recepten!
Minder of meer koolhydraten? Voeg wat suiker toe of eet wat minder rijst.
Minder of meer eiwitten? Speel met de hoeveelheid kip.
Minder of meer vetten? Kies voor extra boter/olie of juist voor PAM-spray.
Meer volume? Voeg extra groenten toe.
Hou je van pittig? Ook lekker met sambal en chilivlokken.
Pas de hoeveelheden aan en het blijft lekker !
Bereidingswijze:
De marinade
Snij de gember en knoflook fijn. Doe de woksaus, water, gember en knoflook in een kom. Snij de kip in reepjes en doe deze ook in de kom. Dek af met folie en laat een uurtje marineren.
Na 60 minuten
- Snij de broccoli in roosjes en de paprika in reepjes.
- Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg de broccoli de laatste vijf minuten toe.
- Haal de kip uit de marinade. Bak de kip tot deze bijna gaar is. Voeg dan het restant van de marinade en de paprikareepjes toe.
- Kook de saus lekker in, mocht deze te dun blijven: voeg maizena toe.
- Schep de rijst in een kom en voeg de kip, saus en groenten toe.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon: