- 1 persoon
- 15 minuten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 ei-eiwit
- 1 courgette
- 50gr spinazie (diepvries, ontdooit)
- 1 grote tomaat
- Griekse yoghurt
- Fetakaas (light)
- PAM spray
- Italiaanse kruiden, peper, zout, citroensap & knoflookpoeder
Delen
Bereiding
Zin in een fris & vullend eiergerecht? Dan is deze omelet met lekker veel groenten jouw volgende gerecht!
Bereidingswijze:
- Snijd de courgette met de dunschiller in dunne plakken.
- Snijd de tomaat in plakken.
- Klop de eieren en klop hier de volgende ingrediënten door:
- Spinazie
- De helft van de Griekse yoghurt
- De helft van de fetakaas (gebrokkeld)
- Peper, zout en een beetje citroensap
- Spray de pan in met PAM-spray. Bak de courgette repen ongeveer 3 minuten. Giet het ei-mengsel erbij. Doe een deksel op de pan en bak op laag vuur de omelet ongeveer 10 minuten gaar.
- Doe ondertussen de overgebleven kaas, yoghurt, beetje citroensap en knoflookpoeder in een kleine hakmolen. Mix tot een luchtige crème.
- Leg de tomaten op een bord en strooi hier Italiaanse kruiden over. Dien de omelet op en serveer met de luchtige yoghurt-kaas-crème.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon: