fbpx
Het leed dat ‘ergernissen in de sportschool’ heet…
Blog over Ergenissen in de sportschool

Wat kan het fijn zijn, lekker de sportschool in voor een goede workout en ontspannen weer naar buiten lopen…. Je wilt je inspannen en concentreren op je training, maar je wordt afgeleid door medebezoekers. De focus verliezen door irritatie, daar zit niemand op te wachten! Toch komt het regelmatig voor.

 

Onze Instagram volgers reageerden massaal op de vraag óf ze zich weleens ergeren in de sportschool én waaraan zij zich dan ergeren. Een aantal antwoorden kwamen opvallend vaak voorbij. Maak jij jezelf wel eens schuldig aan onderstaande punten? Of herken jij de punten? Tijd om wat sportschool-etiquette de wereld in te helpen!

Onnodig apparaten bezet houden

Houd niet onnodig apparaten bezet door meer met je telefoon bezig te zijn dan met je oefening! Kan dat telefoontje niet wachten tot buiten? Heb je echt 10 minuten rust nodig tussen je set om al je social media accounts te checken?

Ergernissen in de sportschool Op je telefoon in de gym

Geen handdoek meenemen / gebruiken

Neem een handdoek mee, en niet om in de ring te gooien, maar om te voorkomen dat een ander plezier heeft van jouw zweet! Over plezier van zweet hebben gesproken, alleen je soulmate vindt jouw geur woest aantrekkelijk. De rest van de mensen kan een goede deodorant net iets meer waarderen.

Ergernis in de sportschool door bezwete bankjes

Pratende mensen tijdens je workout

Als iemand midden in een set zit, zijn koptelefoon op heeft en gekke gezichten aan het trekken is, is dit meestal niet om jouw aandacht te trekken. Het onderbreken van zijn/ haar set met een ‘’tussendoor vraagje’’ of een  ‘’snel complimentje’’ wordt over het algemeen meer gewaardeerd zodra iemand klaar is met zijn set.  

Pratende mensen tijdens je workout

De gym als ontmoetingsplek voor je theekransje zien

Wil je gezellig een uurtje met je squad samen zijn? Een beetje bijpraten, kletsen, grappen, grollen… Bedenk je dan van te voren of de sportschool de aangewezen plek is om samen te komen.

ergernissen in de sportschool 4

Mensen die je ongevraagd komen spotten

Als iemand je hulp wilt dan komt hij/ zij dit meestal wel aan je vragen. Het zomaar gaan spotten van een onbekende …. NEE, gewoon NIET doen… ik herhaal, NIET DOEN! Alleen als iemand zichzelf bijvoorbeeld klem gelegd heeft tussen een barbell en een bench, en je echt het idee hebt dat hij / zij geen hulp meer kan vragen…. Vooruit ga je gang, je mag helpen.

ergernissen in de sportschool spotten

Gym equipment rond laten slingeren en NIET opruimen

Als je pas laat in de avond gaat sporten zul je het waarschijnlijk niet geloven, maar het is echt waar! Er zit structuur in hoe alle materialen opgeborgen kunnen worden. Ga maar eens heel vroeg in de ochtend trainen en geniet van de orde. Als iedereen de gebruikte materialen nu eens gewoon zou terugleggen waar ze horen

Gewichten rond laten slingeren

De 'fitness expert' die alles beter weet

Oké het klopt, niet iedereen voert zijn oefening technisch even goed uit… Maar ook niet iedereen zit te wachten op de ongevraagde betweter (‘expert’ natuurlijk) die alles en iedereen gaat adviseren. Bemoei je alleen met iemand als hij / zij echt iets op een gevaarlijke manier uitvoert.

ergernissen in de sportschool 7

De gym als real live Tinder zien

Zie je ze wel eens? Die macho mannen die zich in hun haltertop net wat extra inspannen, zodat hun brede borst duidelijk zichtbaar wordt als er een sportieve dame voorbij loopt. Of wat dacht je van die bikini babe die ook niet veel meer dan een bikini aanheeft om te gaan squatten? Als je op zoek bent naar een date zijn er betere plekken om te zoeken…

De gym als datingsplek zien

Mannen die de hele gym bij elkaar schreeuwen

Ja, je hebt gelijk: schreeuwen en kreunen kost ook energie, dus je verbrand net wat meer calorieën dan wanneer je in stilte traint. Het is alleen niet de bedoeling, dat de rest van de gym juist minder actief is, omdat ze hun focus verliezen door die Tarzan of Jane geluiden…

Schreeuwende mensen in de gym

Tot slot

Het blijft jammer, maar gains komen niet vanzelf.  Het vraagt om veel inzet en doorzettingsvermogen, en langzame vooruitgang kan voor irritaties zorgen. Maar weet je? Je reptielenbrein vindt alle redenen hierboven belangrijk genoeg om je een excuus te geven, je minder in te zetten tijdens je workout of om vroegtijdig naar huis te gaan. 


Maar daarmee vertraag je de boel alleen maar nog meer! Wil je hier meer over weten? Blijf ons volgen en lees in een ander blog over je brein en wat dit met jouw gedrag om te veranderen en doorzetten te maken heeft.


Eigenlijk zou iedereen deze etiquette moeten weten! Dus sportschool fanaten… deel dit artikel op social media, print het uit, hang het op, maak er posters en pamfletten van, ga voor je sportschool staan met flyers, start een petitie en SPREAD THE WORD! ☺ 

Meer
artikelen