- 8 plakken
- +/- 60 minuten
Ingrediënten
- 12 gr Pijnboompitten
- 350 gr Kipfilet, in blokjes gesneden
- 300 gr Verse spinazie
- 1 Ui (40 gr), fijn gesnipperd
- 1 teen Knoflook
- 1 Ei
- 45 gr Zongedroogde tomaat
- 2 sneetjes (wit) brood, in dit voorbeeld is glutenvrij brood gebruikt
- Kruiden: oregano, basilicum, chilipeper, zout, peper
Delen
Bereiding
Wat heb je nodig: een cakeblik, bakpapier, een keukenmachine en een oven.
Optioneel: Serveer met een frisse salade
Serveer het in kleine blokjes als borrelhapje.
Vries plakken in, zodat je altijd een makkelijke ‘lunch-to-go’ hebt.
In plaats van kip kun je ook goed uitgelekte tofu gebruiken, echter veranderen dan wel de voedingswaarden.
Voedingswaarden per plak: 112 KCAL 12,5E 6,75K 3,9V
-
Verwarm de oven voor op 190C. Bekleed het cakeblik met bakpapier en zet apart.
-
Maal de kipfilet tot ‘gehakt’ in de keukenmachine.
-
Voeg de stukken brood en de spinazie toe aan het kip ‘gehakt’ en mix dit tot een geheel.
-
Voeg dan de rest van de ingrediënten toe; het ei, de gesnipperde ui, knoflook, oregano, basilicum, de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper(s) en zout.
-
Schep het hartige beslag in het cakeblik en zet dit in de oven voor circa 40 minuten.
-
Neem het brood uit de oven, laat even afkoelen en snijd in 8 grote, stevige plakken.