- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Bloemkoolrijst
- 300 gr Kipfilet (blokjes)
- 1 ui
- 1 teentje Knoflook
- 450 gr Nasi/Bami Groente
- 20 ml Olijfolie of Rijstolie
- 4 el Ketjap Manis (of 2 el Ketjap Manis en 2 el Ketjap Asin)
- 1 el Agavesiroop
- 2 tl Sambal
- Kruiden: kerrie, kurkuma, sereh, ketoembar, laos)
Delen
Bereiding
Baal je er ook zo van dat je geen nasi meer kunt eten vanwege al die calorieën? Hier DE oplossing, bloemkool nasi gemaakt van bloemkoolrijst (te verkrijgen in de meeste supermarkten)!
Vervang eventueel de kip door mager gehakt. En wil je een vegetarische variant, kies dan in plaats van kip voor vegetarisch gehakt/kipstukjes.
Optioneel: Serveren met een handje kroepoek.
Voedingswaarde per persoon:
451KCAL 39E 39K 13V
-
Kruid/marineer de kipfilet blokjes met kerrie, kurkuma , ketoembar, sereh, laos en 2 el ketjap manis en 1 tl sambal, laat even apart staan.
-
Fruit het knoflookteentje en de ui in een wokpan met olie, voor 5 minuten.
-
Voeg de kipfilet toe. Bak dit gedurende 1 minuut, rondom bruin. Stoom dan de kip, met de overgebleven 2el ketjap en 1tl sambal en 1el agavesiroop, in ongeveer 5 minuten gaar met de deksel op de pan.
-
Schep de bloemkoolrijst erbij en laat een paar minuten meebakken.
-
Als laatste voeg je de nasi/bamigroenten toe. Ook dit schep je om, totdat deze beetgaar zijn.
-
Smakelijk eten!