- 2 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
- 2 Aubergines (620 gr, in de lengte in plakken gesneden)
- 250 gr Steaktartaar (Lidl)
- 1 teentje Knoflook (uitgeperst)
- 1 Ui (fijngesneden)
- 500 gr Gezeefde Tomaat
- 2 el Tomatenpuree
- 100 gr Geraspte Kaas (30+)
- PAM Spray
- Oregano, Kaneel, Tijm
Delen
Bereiding
Dit moussaka recept, voor 2 personen, is een slankere versie van het traditionele Griekse gerecht.
Voedingswaarde p.p.: 483 KCAL 50E 32K 15V
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Grill de aubergine-plakken op de contactgrill met een beetje PAM Spray. Leg ze op een bord apart zodra ze zachter zijn geworden.
Rul de steaktartaar, net als gehakt, in een pan gaar. Voeg de ui en geperste knoflook toe. Kruiden met oregano, tijm en kaneel naar wens.
Als de tartaar gaar is, voeg je tomatenpuree en gezeefde tomaat toe. Eventueel extra kruiden met oregano, tijm en kaneel naar wens.
Bedek de ovenschaal met 2 op elkaar gestapelde aubergine plakken (ik had er 4 voor de onderste laag). Vervolgens bedek je deze laag met tartaarsaus. Je maakt dit af met telkens een laag aubergine en dan tartaarsaus. Eindig altijd met saus!
Als laatste verdeel je de geraspte kaas over de ovenschaal en zet je de schaal +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
