- 2 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
- 2 Aubergines (620 gr, in de lengte in plakken gesneden)
- 250 gr Steaktartaar (Lidl)
- 1 teentje Knoflook (uitgeperst)
- 1 Ui (fijngesneden)
- 500 gr Gezeefde Tomaat
- 2 el Tomatenpuree
- 100 gr Geraspte Kaas (30+)
- PAM Spray
- Oregano, Kaneel, Tijm
Delen
Bereiding
Dit moussaka recept, voor 2 personen, is een slankere versie van het traditionele Griekse gerecht.
Voedingswaarde p.p.: 483 KCAL 50E 32K 15V
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Grill de aubergine-plakken op de contactgrill met een beetje PAM Spray. Leg ze op een bord apart zodra ze zachter zijn geworden.
-
Rul de steaktartaar, net als gehakt, in een pan gaar. Voeg de ui en geperste knoflook toe. Kruiden met oregano, tijm en kaneel naar wens.
-
Als de tartaar gaar is, voeg je tomatenpuree en gezeefde tomaat toe. Eventueel extra kruiden met oregano, tijm en kaneel naar wens.
-
Bedek de ovenschaal met 2 op elkaar gestapelde aubergine plakken (ik had er 4 voor de onderste laag). Vervolgens bedek je deze laag met tartaarsaus. Je maakt dit af met telkens een laag aubergine en dan tartaarsaus. Eindig altijd met saus!
-
Als laatste verdeel je de geraspte kaas over de ovenschaal en zet je de schaal +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Eet smakelijk!

