- 1 persoon
- 10 minuten
Ingrediënten
- 50 gr Havermout
- 15 gr Whey Proteïne (het liefst Naturel of Vanille)
- 15 gr Ongezouten Notenmix
- 50 gr Banaan
- 250 ml Water
- Kaneel
- Extra: Merg van Vanillestokje
Delen
Bereiding
Ontbijt, lunch of dessert: deze klassieke havermoutpap is altijd om te genieten!
-
Snijd een halve banaan in schijfjes.
-
Breng 250 ml water aan de kook.
-
Meng de havermout, gemengd met de whey proteïne, kaneel en vanille door het water.
-
Laat ongeveer 2 minuten sudderen, pas op dat het niet aanbrand, desgewenst wat water toevoegen.
-
Neem de pan van het vuur, schep je havermout in een kom of bord, garneer met noten, de banaan of andere toppings naar wens.
-
Optioneel: Toevoegen van zaadjes, pitten, rozijnen, (gedroogde) vruchten, pure choco e.d. Let wel op dat hierdoor de voedingswaarden veranderen.
-
Tip: als je de havermoutpap wat zoeter wilt maken (zonder suiker toe te voegen), gebruik dan een paar druppels vloeibare zoetstof
Meer gezonde recepten bekijken? Klik hier.