- 2 personen
- +/- 30 minuten
Ingrediënten
- 300 gr Thaise Kipfiletblokjes (AH)
- 75 gr Sperziebonen
- 250 gr Sugarsnaps
- 100 gr Paprika
- 125 ml Kookroom light
- 130 gr Jasmijn- of Basmati rijst
- 1 stengel Sereh (Citroengras)
- PAM spray
Delen
Bereiding
Vandaag geen zin in Hollandse kost? Probeer dan eens dit Thaise kip gerecht voor 2 personen.
ขอให้มื้อนี้เป็นมื้ออาหารที่อร่อยนะ
Smakelijk eten!
Voedingswaarde p.p.: KCAL 590 E45 K67 V14,5
-
Snijd de paprika in blokjes en bak deze samen met de kipfiletblokjes in een wokpan ‘ingevet’ met PAM spray. Voeg er een halve citroengrasstengel aan toe voor een intensere smaak. Bak rondom gaar, doe daarna de deksel op de pan om het vlees te stomen. Kookroom toevoegen en langzaam laten stomen/ sudderen (dus deksel op de pan en vuur laag zetten)
-
Bak de rijst volgens de verpakking met de andere helft sereh (citroengras), ook deze geeft wat extra smaak aan de rijst.
-
Kook de sugarsnaps en sperziebonen gaar in een andere pan.
Kipfiletblokjes met de boontjes door elkaar mengen.
-
p.s. vergeet niet je twee stengeltjes sereh uit je maaltijd te halen 😉