- 1 persoon
- 10 min, Inclusief aardappelen: 35 min
Ingrediƫnten
- 1 blikje tonijn op water
- 10 gram havermout
- 1 ei
- 1 citroen
- 1/4 ui
- 1 teentje knoflook
- Sambal, peper, zout
- 150 gram aardappelen
- Salade
Delen
Bereiding
Probeer in plaats van een blikje tonijn, eens deze tonijn tartaartjes. Lekker als tussendoortje of als avondmaaltijd met aardappeltjes uit de oven en salade.
-
Laat de tonijn goed uitlekken. Stop de havermout in de blender of keukenmachine en maal deze helemaal fijn. Snijd de ui en knoflook in fijne snippers.
-
Meng de tonijn samen met een ei en de havermout, goed kneden. Voeg daarna de ui en knoflook toe.
-
Voeg naar smaak citroensap, zout, peper en sambal toe.
-
Kneed kleine balletjes en druk deze plat. Wanneer ze nog te vochtig zijn, knijp je het vocht nog eruit.
-
Verhit wat PAM spray in een koekenpan en bak de pasteitjes en beide kanten bruin.
-
Smakelijk eten!