- 8 stukken
- 20 minuten bereiden, 90 minuten oven/afkoelen
Ingrediënten
- 4 friszure appels a 600gr
- 2 ei-eiwitten
- 2 hele eieren
- 100gr witte basterdsuiker
- 115gr (spelt)meel
- 7gr bakpoeder
- 35gr vanille of naturel whey
- kruiden: vanillemerg en kaneel
- springvorm
- bakpapier
Delen
Bereiding
Lekkere en gezonde appelcake.
Bereidingswijze:
- Verwarm je oven voor op 180C.
- Schil en snijd de appels. Meng ze met 15 gram suiker, vanillemerg en kaneel.
- Leg /stapel de stukken appel op de bodem van een bakvorm gevuld met bakpapier.
- Klop de eieren en overige suiker luchtig, zodat je veel bubbeltjes krijgt.
- Voeg dan het meel toe samen met de whey, klop voor nog eens 5 minuten. Is het beslag te ‘te droog’.
- Voeg dan scheutje melk toe.
- Giet het beslag in de bakvorm, over de appeltjes heen en schud/schuif voorzichtig heen en weer met de
vorm, zodat het beslag zich tussen de appeltjes mengt. - Bak in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten.
- Laat 20-30 minuten afkoelen en verwijder vervolgens de zijkanten van een springvorm.
Voedingswaarde per stuk:
178kcal, 8.6 eiwit, 30 kh, 2,4 vet
Smakelijk eten!
Voedingswaarde totaal: