- 1 persoon
- 15 minuten
Ingrediƫnten
- 60 gram penne / spaghetti
- 100 gram bleekselderij
- 100 gram wortel
- 75 gram spekreepjes
- 150 gram tomaten
- 15ml witte droge wijn
- 1 teentje knoflook
- gedroogde tijm
- peper en eventueel zout
Delen
Bereiding
Een recept om zelf een lekkere pasta met saus te maken, net iets anders dan de originele bolognese saus!
-
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in parten.
-
Pureer de helft van de tomaten met knoflook tot een saus. De overige tomaten bewaar je om er later nog bij te doen.
-
Bak de spekjes knapperig, voeg dan de wortel, bleekselderij en tijm toe. Dit bak je ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de witte wijn toe en laat het 1 minuut koken. Voeg daarna de gemaakte saus toe en de overige tomaten en verwarm dit een paar minuten. Schep de pasta erdoor en smakelijk eten!
