- 1 persoon
- 20 minuten
Ingrediënten
- 60 gram penne
- 150 gram kipfilet blokjes
- 50 gram tuinbonen
- 50 gram erwten
- pijnboompitten, peper en zout indien gewenst
- 50 gram spinazie
- 20 gram verse munt
- 20 gram verse peterselie
- 20 gram verse bieslook
- Sap van een halve citroen
- Ongeveer 10 ml olijfolie
Delen
Bereiding
Een frisse pasta met zelfgemaakte pesto en gunstige voedingswaarden!
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dit in een pan met ruim water.
Wanneer de pasta 5 minuten kookt voeg je hier de diepvries erwten aan toe.
De laatste twee minuten voeg je hier nog de tuinbonen aan toe, zodat deze ook lekker warm zijn.
-
Bak ondertussen de kipfilet blokjes met wat peper, zout en eventueel andere kruiden. Een aanrader is nog wat paprikapoeder toe te voegen!
-
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of hak fijn met een staafmixer. Er blijft een structuur in de pesto.
-
Giet de pasta met erwten en tuinbonen af en lek goed uit. Schep de kipfilet erdoor en daarna de pesto.
-
Eventueel af te toppen met nog was geroosterde pijnboompitjes.
-
Smakelijk eten!
