- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 80gr gemengde quinoa
- 1 lente ui (ongev. 8gr)
- 1 groene peper
- 70gr komkommer
- 80gr tomaat
- 50gr verse spinazie
- 200gr kipfilet a la minute
- 40gr humus naturel
- 40gr Apetina kaasblokjes 10%
- 1 takje munt
- 2 takjes peterselie
- Peper, zout, naar wens chilipeper
Delen
Bereiding
Mediterrane bowls zijn kleurrijke en voedzame gerechten die geïnspireerd zijn op de smaken en ingrediënten uit de mediterrane keuken. Deze bowls zitten boordevol verse groenten, granen, eiwitten en gezonde vetten en zijn perfect voor een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd.
In dit recept delen we een heerlijke mediterrane bowl die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze bowl is ideaal voor lunch of diner en kan eenvoudig worden aangepast naar jouw smaak en voorkeuren en net dat wat je in huis hebt.
Bereidingswijze:
Kook de quinoa volgens bereidingswijze op de verpakking.
- Bak de kipfilet in eigen marinade gaar, laat afkoelen en snijd in reepjes.
Maak de salade van peper, lente-ui, komkommer, tomaat, maak op smaak met peper, zout, chili-peper.
Neem twee borden en start met een bedje van verse spinazie.
Vervolgens verdeel je de overige ingrediënten gelijkwaardig over de twee borden.
Optioneel:
Voeg olijven toe.
Vervang de Apetinakaas voor echte feta kaas.
Voeg meer kipfilet toe.
Vervang de kip voor vegakip of vega shoarma.
Voedingswaarde per persoon: