- 1 persoon
- 10 minuten
Ingrediënten
- 125 ml water
- 15 gram ui
- 1 eetlepel arachideolie
- 25 gram boemboe java currypasta (kwart bakje)
- 125 gram kikkererwten (zak Hak van 225g)
- 200 gram tomatenblokjes, blik
- 75 gram paksoi
- 30 gram tauge
Delen
Bereiding
Dit pittig soepje staat binnen 10 minuten op tafel, heeft gunstige voedingswaarden en vult erg goed! Lekker om te combineren met een stuk naambrood of turks brood.
-
Snipper de ui en snijd de paksoi in reepjes.
-
Verhit in een grote pan de olie en fruit de ui twee minuten. Voeg daarbij de kikkererwten en de bomende toe en bak nog twee minuten.
-
Voeg het water toe, de tomatenblokjes en breng aan de kook.
-
Wanneer het kookt voeg je de paksoi en taugé toe. Laat nog twee minuutjes doorkoken. Eventueel nog extra op smaak brengen met peper en zout.