- 1 persoon
- 20 minuten en 20 min in de oven
Ingrediënten
- 150 gram mager rundergehakt
- 150 gram Italiaanse wok groenten
- 150 gram passata (tomatenpuree)
- 1/2 teentje knoflook
- 2 bladen eierlasagne
- 75 gram Griekse yoghurt
- Een half ei
- 10 gram Parmezaanse kaas
- Peper, zout en Italiaanse kruiden
- PAM Spray
Delen
Bereiding
Lasagne waar meer eiwitten inzitten dan koolhydraten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de knoflook fijn. Spray een grote wok pan in met PAM spray en fruit de knoflook. Bak hierbij het gehakt tot dit bijna helemaal bruin is. Voeg je wok groenten toe en bak twee minuten mee op hoog vuur. Voeg de passata toe, peper, zout en Italiaanse kruiden. Giet er een klein scheutje water bij. Roer goed door en laat 10 minuten pruttelen.
Maak ondertussen deze gezondere variant op bechamelsaus: klop een half ei los en klop dit samen met de Griekse yoghurt tot een ietwat romige structuur. Voeg hier zout en peper aan toe.
Spray een ovenschaal in met PAM-spray. Begin met een laag vlees en groenten met de passata, leg hier vervolgens een blad eierlasagne op. Herhaal dit nogmaals en giet hierover de Griekse yoghurt saus. Indien gewenst strooi er nog een beetje Parmezaanse kaas overheen. Hoe meer lagen je maakt, hoe meer lasagne bladen en hoe meer koolhydraten, twee dikke lagen groenten met daartussen lasagne bladen is voldoende en perfect qua waarden.
Zet de ovenschaal 20 minuten in oven en smakelijk eten!