fbpx

Cursus

Jezelf opnieuw

JEZELF OPNIEUW: CURSUS PERSOONLIJKE DOELEN BEREIKEN

Als ervaren personal trainers weten wij als geen ander hoe belangrijk jouw houdingen en patronen zijn in het bereiken van je doelen. Onze expertise ligt naast voeding en training ook op gedrag.

 

Vanuit onze coachingachtergrond, onze honger voor persoonlijke ontwikkeling en andere mensen helpen én ons eigen Jezelf Opnieuwverhaal hebben we dit programma ontwikkeld. Jezelf Opnieuw is een cursus waarin het fundament aan kennis en skills wordt gelegd om mindset te leren en toe te passen. We nemen je als deelnemer in een 6-tal thema’s die we samen met je implementeren binnen de vier domeinen waarin we werken: vitaliteit, carrière, relaties en balans.

 

Hoe zou het zijn als je krachtiger leert omgaan met de uitdagingen van het leven op zowel gezondheid, vitaliteit, relationeel en zakelijk vlak? In 6 inspirerende lesdagen dagen we je uit bewust te worden van deze 6 principes en deze los te laten op je leven. Na iedere lesdag krijg je een 1-op-1 coaching sessie om je samen met je coach nog verder te verdiepen in de opdrachten. 

Jezelf opnieuw

Tijd voor actie!

In het jezelf opnieuw programma werk je met deze coaches

Kevin van Elswijck

Ben Dendoncker

Dit leer je van deze cursus

Na deze cursus beheers je de volgende vaardigheden: 

  • Je bent bewust van je natuurlijke mechanismes en hoe deze je in de weg zitten.
  • Je kan vanuit daar zelf de regie nemen en dit doen zoals je eigenlijk zou willen.
  • Je hebt een zelfbeeld gebouwd dat past bij dat wat je graag wilt bereiken.
  • Je weet wat je wil bereiken, je snapt waarom je dit wilt en bepaalt vanaf daar wat het écht is wat je wilt.
  • Je bent gemotiveerd maar buiten dat kun je jezelf motiveren om zelf zonder motivatie gemotiveerd te zijn.
  • Je kunt meer op jezelf vertrouwen omdat je hebt geleerd dat jij de meest betrouwbare persoon bent die je kent. 

Wat onze klanten zeggen

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit zes cursusdagen, op locatie in Roermond. Iedere cursusdag komt een thema aan bod. De thema’s vullen elkaar aan en worden verbonden door de lessen en oefeningen uit het werkboek.  

Cursusdag 1: Denksystemen

Ons denken is de manifestatie van een een oneindig ingewikkeld systeem genaamd ons brein. Je ervaart dit denken als een interne conversatie die je de hele dag met jezelf voert. Op dag 1 gaan we aan de slag met de denksystemen die onze interne conversaties drijven en die zowel bewust als (vooral) onbewust ons dagelijkse gedrag bepalen. Vanaf deze dag ben je een stukje meer bewust van wat er in je hoofd gebeurt zodat je er mee aan de slag kan. De feedback van veel van onze cliënten is ook dat ze vanaf deze dag pas écht wakker zijn.  

Cursusdag 2: Gedachtepatronen

Gedachtes bepalen voor een groot gedeelte hoe onze levens eruit zien. Dus dezelfde gedachten leiden tot dezelfde keuzes en dezelfde ervaringen. Dus als je niet bewust wordt van je denken en hier niets mee doet dan verandert er weinig aan je leven. Tijdens deze dag gaan we bewust(er) worden van gedachtes en deze ombuigen naar een werkbare realiteiten. Je leeft uiteindelijk in je geprogrammeerde toekomst in de zelfgecreëerde toekomst, de keuze is aan jezelf.

Cursusdag 3: Zelfbeeld

Welke overtuigingen heb jij eigenlijk van jezelf? Wie je namelijk gelooft te zijn op dit moment uit zich vaak in hoe je leven er op dit moment uit ziet. Wie ben je op dit moment op het gebied van gezondheid? Wie ben je in je carrière? Wie ben je in relaties en wie ben je als het gaat om de balans tussen al deze dingen? Wie jij op dit moment bent is een zelfontwikkelde modus die vooralsnog vaak heel goed voor je heeft gewerkt. Alléén, als je dingen anders wilt dan zul je de hardnekkige gewoonte moeten doorbreken om jezelf te willen zijn. Want de 'jij' die je tot nu toe was heeft gecreëerd wat je tot nu toe hebt. 

Cursusdag 4: Drijfveren & Ego

Iedereen is wel bekend met het primitieve overlevingsmechanisme dat ons beschermt tegen pijn en sterven. Dit hebben zowel dieren als mensen. Alleen ons hyperintelligente brein doet hier nog een schepje bovenop. Wij hebben namelijk ook nog een sociaal overlevingsmechanisme genoemd 'het ego'. In zijn kracht zorgt dit ervoor dat we er goed uitzien, dat we ons goed voelen en dat we dingen voor elkaar krijgen. Maar als dit doorschiet creëer je vaak het tegenovergestelde van wat je wilt. Managen van het ego is de sleutel tot een inspirerend leven, zonder angst. 

Cursusdag 5: Eigenaarschap

Heb jij het gevoel dat je continue geleefd wordt? Dat je leven vóór je gerund wordt? Dat je de controle kwijtraakt over waar je toekomst naartoe beweegt? Wij mensen hebben vaak de neiging om problemen vrijwel automatisch te projecteren op onze omgeving. Problemen verschijnen namelijk vaak als alsof ze externe omstandigheden zijn. Een belangrijk thema in ons Jezelf Opnieuw-programma is Eigenaarschap, waar we mensen trainen een andere blik te ontwikkelen. Deze Jezelf Opnieuw-dag staat daarom in het teken van 'problemen' vertalen naar de ik-vorm. JIJ bent namelijk ALTIJD de oplossing. Als je deze skill beheerst dan verandert de rol in je leven van een onbelangrijke figurant naar de regisseur. Dat geeft rust, controle en levenslust. 

Cursusdag 6: Motivatie & Integriteit

Motivatie is een handig hulpmiddel als je probeert iets te doen wat buiten je comfortzone ligt. Alleen als je het nodig hebt dan is het er meestal niet. Commitment daarentegen is een tool die daar waar je hem richt, véél resultaat produceert. Dus als je commitments liggen op lui zijn, dan lukt dat vaak heel erg goed. Als dat wat je zegt overeenkomt met dat wat je doet dan werkt je leven een stuk prettiger. Dit noemt men integriteit. Tijdens deze lesdag bundelen we de werking van deze 3 zaken en leren we je focus, drijfkracht en veerkracht te bouwen voor het behalen van je gewenste doelstellingen, maar vooral ook om dat te behouden wat je hebt bereikt.

Word jij het volgende succesverhaal van rebody?

Plan nu jouw
gratis adviesgesprek

Wil je meer informatie over de cursus Jezelf Opnieuw? Vul dan het formulier in en we nemen binnen 1 dag contact met je op. Je kunt ook rechtstreeks bellen met onderstaand telefoonnummer, of een mailtje sturen naar info@rebody.nl.

Vul het formulier in