fbpx

QUIT THINKING. TAKE ACTION.

Integriteit- & refelectie

Jezelf opnieuw dag powerdag
Gratis voedings- en traingsadvies in Weert van Marloes Vogels

Als je meer resultaat en momentum in je level wilt is het belangrijk om te kijken naar wat je zegt te gaan doen versus wat je werkelijk doet.

Tijdens deze live-dag zoomen we met de deelnemers hierop in.

Wat zijn mijn doelstellingen, hoe urgent zijn ze voor me en hoeveel resultaat produceer ik eigenlijk echt.

 

 

Commitments

Commitment is wat potentie omzet in resultaat. Commitment is geen doel, het is een daad. Het is de letterlijke manifestatie van een krachtige belofte. Iedereen heeft commitment. De vraag is alleen altijd waar ze liggen. Hoe makkelijk laat je andere commitments er tussenin komen?

Heb jij een commitment op 10kg vet verliezen de komende 3 maanden óf heb je een commitment op 5 dagen per week doorbrengen met vrienden en borrelplankjes.

Waar liggen jouw commitments?

 

 

Beloftes

De dingen die je zegt zijn te categoriseren in 3 soorten beloftes.

Krachtige beloftes, beloftes die je 99.9% nakomt en die niet gebonden zijn aan omstandigheden. Als je deze niet kunt nakomen omdat er dingen gebeuren waar je geen grip op hebt dan stel je bij en ruim je je puinzooi alsnog op om je woord zoveel mogelijk eer aan te doen. Krachtige beloftes veroorzaken veel resultaat.

Je dochtertje van 6 op tijd van school halen is bijvoorbeeld een krachtige belofte. (Hopelijk)

 

 

Zwakke beloftes zijn beloftes die je maakt met de intentie ze na te komen maar worden vaak ondermijnd door omstandigheden die ertussen komen. Zo wordt een belofte helemaal niet volbracht of maar gedeeltelijk. De meeste mensen maken veel zwakke beloftes.

In Januari besluiten 3.8 miljoen Nederlanders te gaan afvallen. Voor de meeste blijkt dit een zwakke belofte te zijn. Als je altijd 5 minuten te laat bent of je komt gewoon niet opdagen op events waar je je voor aanmeldt bent dan maak je zwakke beloftes. Zie je van jezelf dat je deze veel maakt (en dat doe je, want dat doet iedereen) dan wil je hier keihard mee aan de slag gaan. Hier zit je winst.

 

Criminele beloftes zijn beloftes die je maakt waar van je eigenlijk al weet dat je ze niet gaat nakomen. Of je maakt beloftes die zo onrealistisch zijn dat je ze beter niet kan maken. Veel erger nog is als je ze maakt terwijl je de intentie hebt om ze sowieso al niet na te komen. Maak je veel van dit soort beloftes dan doe je dit waarschijnlijk om te pleasen of om er goed uit te zien. Stop hier zo snel mogelijk mee.

 

Als je meer krachtige beloftes leert maken dan bouw je vertrouwen op. Mensen gaan je meer vertrouwen.

Sterker nog, je leert jezelf weer vertrouwen.

 

 

Succes met invullen!

Download het werkblad