- 1 persoon
- 15 minuten
Ingrediënten
- 175gr kipfilet
- 10ml sojasaus
- 5ml cintroensap
- 10gr honing (vloeibaar)
- 70gr rijst (basmati)
- 25gr rode ui
- 200gr paprika
- lente ui naar smaak
- Paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout naar smaak
Delen
Bereiding
Deze honey chicken is super makkelijk te maken en ook als meal-prep in grote porties lekker!
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens verpakking.
Snij de kipfilet in blokjes en meng deze met de 5 ml sojasaus, scheutje citroensap, paprikapoeder en knoflookpoeder en zout.
Bak de kip in de olijfolie tot deze gaar is en voeg 5 gram honing toe. Voeg toe en bak nog even mee tot de kip sticky is. Haal uit de pan.
Bak in dezelfde pan de rode ui en de paprikareepjes 5 minuten.
Voeg de rijst, resterende sojasaus, honing en scheutje citroensap toe. Bak nog 2 minuten en voeg dan de kip toe.
Garneer met de lenteui naar wens.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon: