- 2 porties
- 25 minuten
Ingrediƫnten
- 3 a 4 runderbouillon tabletten
- 1,5 liter water
- 300 gram winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 0,5 knolselderij
- 200 gram mager runder gehakt
- 50 gram vermicelli
- Indien gewenst een teentje knoflook, laurierblaadje, ui en peper en zout
Delen
Bereiding
Er is bijna niks makkelijker en gezonder dan zelf soep te maken. Een kom goed gevulde groentesoep levert 255 kcal. Je kunt het aanvullen met een stukje geroosterd brood.
-
Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin met alle groente klein te snijden. Meng het gehakt met een beetje peper en zout en draai hier kleine gehaktballetjes van.
-
Doe de bouillonblokjes en het water in een grote pan en voeg alle gesneden groeten, gehaktballetjes en de vermicelli erbij.
-
Plet met een plat mes een knoflookteen en doe deze, samen met het laurierblad, ook bij de bouillon. Beide vis je er later weer uit. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 5 a 10 minuten koken, tot dat de gehaktballetjes en de groenten gaar zijn.
-
Lekker met een snee geroosterd brood of turks brood, smakelijk!
