- 2 porties
- 5-10 minuten
Ingrediënten
- 500 ml Amandelmelk (ongezoet)
- Snufje zwarte peper
- 1 tl Kurkuma
- 2 cm Gember (plakjes)
- 2 Kaneelstokjes
- 4 Kardemompeulen (gekneusd)
- 20 gr Honing of Agavesiroop
Delen
Bereiding
Lasagne waar meer eiwitten inzitten dan koolhydraten.Gouden melk is een drank die populair is in India en Japan en waarvan de Ayurvedische oorsprong duizenden jaren oud is.
Met dit recept maak je 2 koppen heerlijke golden milk.
-
Plet de kardemom met de platte kant van je mes of in de vijzel.
-
Doe de amandelmelk samen met de specerijen en honing in een steelpannetje.
-
Laat het geheel langzaam sudderen op zacht vuur totdat het warm is.
-
Zeef de golden milk en giet het vervolgens in een lekkere grote mok of glas.
-
Desgewenst schuim je de golden milk op in een melkschuimer en serveer je het met wat gemalen kaneel on top.
-
Enjoy!
