fbpx
Gevulde Paprika
Heerlijke Gevulde Paprika

Ingrediënten

Delen

Bereiding

Een simpel maar lekker gerecht voor 2 personen. 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Kook de rijst alvast volgens de instructies op de verpakking. 

  • Was de paprika’s en snij het kapje er af. Van het kapje gebruik je het restant en de paprika snijd je verder in fijne blokjes. 

  • Trek het binnenste gedeelte van de paprika (de zaadlijsten) er uit of verwijder het voorzichtig met een mesje.

  • Kook en stoom de paprika’s in een pan met een laagje water. Het water rijkt tot halverwege de paprika. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Kook/stoom deze totdat ze beetgaar zijn.

  • Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  • Voeg de steaktartaar toe en bak dit rul.

  • Voeg de gesneden champignons en overgebleven paprika toe aan het mengsel. 

  • Kruid dit naar wens. 

  • Als de rijst klaar is voeg je dit toe aan het gehakt-groente mengsel. 

  • Leg de paprika’s in een ovenschaal ingesprayt met pam-spray. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer met wat geraspte kaas.

  • Bak de paprika’s in +/- 10 minuten.  Als de bovenkant te donker wordt, dek je dit af met wat aluminium folie.

  • De rijstvulling die je over hebt, kun je als bijgerecht eten of je maakt twee extra gevulde paprika’s.

  • Ook lekker met een salade erbij!

Heerlijke Gevulde Paprika

Meer
artikelen