- 2 personen
- +/- 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Paprika (3 stuks)
- 120 gr Rijst (Ongekookt)
- 250 gr Tartaar
- 40 gr Ui
- 1 teen Knoflook
- 50 gr Spinazie
- 100 gr Champignons
- 40 gr Geraspte kaas (30+)
- 1 el Olijfolie (15 gr)
- PAM Spray
- Pamspray Kruiden: Oregano, Basilicum, Chiliflakes, Zout, Peper, Italiaanse kruiden, Paprikapoeder
Delen
Bereiding
Een simpel maar lekker gerecht voor 2 personen.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Kook de rijst alvast volgens de instructies op de verpakking.
-
Was de paprika’s en snij het kapje er af. Van het kapje gebruik je het restant en de paprika snijd je verder in fijne blokjes.
-
Trek het binnenste gedeelte van de paprika (de zaadlijsten) er uit of verwijder het voorzichtig met een mesje.
-
Kook en stoom de paprika’s in een pan met een laagje water. Het water rijkt tot halverwege de paprika. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Kook/stoom deze totdat ze beetgaar zijn.
-
Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.
-
Voeg de steaktartaar toe en bak dit rul.
-
Voeg de gesneden champignons en overgebleven paprika toe aan het mengsel.
-
Kruid dit naar wens.
-
Als de rijst klaar is voeg je dit toe aan het gehakt-groente mengsel.
-
Leg de paprika’s in een ovenschaal ingesprayt met pam-spray. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer met wat geraspte kaas.
-
Bak de paprika’s in +/- 10 minuten. Als de bovenkant te donker wordt, dek je dit af met wat aluminium folie.
-
De rijstvulling die je over hebt, kun je als bijgerecht eten of je maakt twee extra gevulde paprika’s.
-
Ook lekker met een salade erbij!
