- 2 personen
- +/- 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Paprika (3 stuks)
- 120 gr Rijst (Ongekookt)
- 250 gr Tartaar
- 40 gr Ui
- 1 teen Knoflook
- 50 gr Spinazie
- 100 gr Champignons
- 40 gr Geraspte kaas (30+)
- 1 el Olijfolie (15 gr)
- PAM Spray
- Pamspray Kruiden: Oregano, Basilicum, Chiliflakes, Zout, Peper, Italiaanse kruiden, Paprikapoeder
Delen
Bereiding
Een simpel maar lekker gerecht voor 2 personen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de rijst alvast volgens de instructies op de verpakking.
Was de paprika’s en snij het kapje er af. Van het kapje gebruik je het restant en de paprika snijd je verder in fijne blokjes.
Trek het binnenste gedeelte van de paprika (de zaadlijsten) er uit of verwijder het voorzichtig met een mesje.
Kook en stoom de paprika’s in een pan met een laagje water. Het water rijkt tot halverwege de paprika. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Kook/stoom deze totdat ze beetgaar zijn.
Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg de steaktartaar toe en bak dit rul.
Voeg de gesneden champignons en overgebleven paprika toe aan het mengsel.
Kruid dit naar wens.
Als de rijst klaar is voeg je dit toe aan het gehakt-groente mengsel.
Leg de paprika’s in een ovenschaal ingesprayt met pam-spray. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer met wat geraspte kaas.
Bak de paprika’s in +/- 10 minuten. Als de bovenkant te donker wordt, dek je dit af met wat aluminium folie.
De rijstvulling die je over hebt, kun je als bijgerecht eten of je maakt twee extra gevulde paprika’s.
Ook lekker met een salade erbij!
