fbpx
Courgette Lasagne

Ingrediënten

Delen

Bereiding

Deze lasagne voor 2 personen is super gezond en staat binnen een half uur op tafel. 

Voedingswaarden per persoon: KCAL393  E42,5  K12  V19

Benodigdheden: Oven + ovenschaal, een grillpan, en een saus- of hapjespan.

Wil je liever een vegetarische variant, dan kun je de steaktartaar vervangen door vegetarisch gehakt.

Voeg eventueel wat aubergine toe voor meer groenten in het gerecht. 

  • Snij de courgette in plakken van ongeveer 3 mm. Het beste kun je hier een kaasschaaf voor gebruiken. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden, evt. met PAM spray licht invetten. Grill de courgette-linten in de grillpan.  

  • Laat de courgette uitlekken op een keukenpapiertje. Dep ze goed droog, anders wordt je lasagne erg nat.

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

  • Voor de tomatensaus snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Fruit dit aan in de olijfolie.

  • Voeg de steaktartaar toe en rul en bak dit tot gehakt samen met Italiaanse kruiden.

  • Voeg dan de spinazie toe en bak even mee, zodat deze slinkt.

  • Als laatste voeg je de tomatenpuree toe als het vlees bijna gaar is. Vul twee lege blikjes tomatenpuree met water en voeg deze toe aan de saus, zodat deze wat vloeibaarder wordt. Breng de saus op smaak met kruiden naar wens en wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen.

  • Neem een ovenschaal en verdeel wat van de saus over de bodem van de schaal.

    Leg hierop de courgette-linten, en verdeel daarover weer een laagje saus. Herhaal deze stappen totdat de saus op is.  Eindig met een laag courgette met daarover de geraspte 30+ kaas.

  • Bak de courgette lasagne in ongeveer 10 minuten af op 180 graden.

  • Laat de courgette lasagne even afkoelen voordat je hem serveert, eet smakelijk! 


Meer
artikelen