- 1 persoon
- 45 minuten
Ingrediënten
- 200gr cottage cheese
- 2 eieren
- Knoflookpoeder, uienpoeder, italiaanse kruiden
- 100gr kipfilet
- 20gr salade
- Halve tomaat
- PAM spray
- Foodprocessor of blender
- Oven + bakplaat
Delen
Bereiding
Okay, deze ging ´viral´ afgelopen dagen op socials, wij als Rebody konden natuurlijk niet achter blijven om het te proberen.
De hype is true; een prima alternatief voor brood en maximaal eiwitjes naar binnen te krijgen om je macro’s op peil te houden.
Bereidingswijze:
- Verwarm oven voor op 190c graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en ‘vet’ deze alsnog even in met wat PAMspray.
- Meng cottage cheese en eieren in de foodprocessor, meng het tot een pannenkoekbeslag-substantie.
- Verdeel het cottage cheese-ei mengsel over de bakplaat. Naar smaak knoflookpoeder, uipoeder en italiaanse kruiden toevoegen.
- Bak het flatbread af in 30 a 35 minuten, dit is afhankelijk van de oven, zodra het bruin begint te kleuren en de randjes crispy haal je de bakplaat uit de oven.
- Laat het flatbread afkoelen en beleg met je favoriete ingrediënten. Wij kozen voor 100 gram kipfilet, salade en een halve tomaat. Rollen van het flatbread en dan snijden tot twee heerlijke stukken.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon: