fbpx
Broodje Visburger met Mierikswortelsaus
Heerlijk Broodje Visburger met Mierikswortelsaus
Door Rubin
Reacties:0

Ingrediënten

Delen

Bereiding

Waarom een visburger kopen als je hem ook zelf kunt maken? 

Wat heb je hiervoor nodig? Een keukenmachine, een hapjes- of grillpan, een mengkom, en eventueel een burgerring. 

 

Voedingswaarde per burger: 365KCAL 36E 44K 4V

Meer vetten? Bak dan de visburger in boter of olie. 

  • Dep de vis droog en snijd in stukken. Doe de visstukken in de keukenmachine samen met het ei-eiwit, peper, zout, 1 el dille (de rest van de dille gebruiken we straks voor de saus) en het sap van een halve limoen. Hak het mengsel fijn en doe het dan in een mengkom.

  • Voeg de paneermeel toe en meng goed door elkaar. Maak vervolgens twee burgers met de hand of gebruik hiervoor het keukenhulpje: de burgerring.

  • Verhit in een hapjespan/grillpan wat PAM spray. Bak de visburgers in ongeveer 10 minuten gaar.

  • Maak ondertussen de saus van de kwark, friteslijn, mierikswortel en 1 el dille.

  • Snijd het broodje doormidden, beleg met wat saus en ijsbergsla, de visburger en nog een toefje saus.

  • Smullen maar!

Heerlijk Broodje Visburger met Mierikswortelsaus

Meer
artikelen