Susan: Eén stap terug en twee vooruit!

Terug naar blog

Susan: Eén stap terug en twee vooruit!

ma 5 mrt 2018 Gastblogger

Eén stap terug en twee vooruit!

Weet je waar ik achter kwam? Groeien doe je niet door je comfortabel te voelen. Je wordt geen ander mens door 24/7 hetzelfde te doen of te denken. En ik besefte: Misschien is verandering net zoiets als uit je warme en gezellige huis te stappen bij min 10 graden. Zo kom je letterlijk ergens!  

Een eindeloze discussie met jezelf. Herken je het? Hij is er in alle soorten en maten. Of het nou gaat om ‘dat ene biertje tijdens carnaval’ (omdat je toch zoveel calorieën verbrandt tijdens het hossen) of het eindeloos snoozen omdat je ‘nog even lekker wilt blijven liggen’. Er is altijd een reden om heerlijk te discussiëren met jezelf. Toch?

Ik heb er de laatste tijd enorm mee geworsteld. En door telkens toe te geven aan veilige keuzes, kwam ik niet zo heel ver. Het ging om relatief kleine dingen, zoals of ik wel of niet zou gaan sporten en daarvoor moest fietsen in de kou. Terwijl sporten mijn uitlaatklep is, eindigde ik dan vaak lusteloos op de bank. Maar het ging ook om het wel of niet toegeven aan eetbuien.

Tegelijk heb ik mezelf enkele doelen gesteld die ik heel graag wil halen. Zo wil ik een vetpercentage van 16% behalen, omdat ik super fit wil zijn. Maar ook: twee keer per week krachttraining, drie keer per week voetballen, autorijden zonder angst te voelen, een leuk sociaal leven hebben, vaker erop uit met mijn vriend en mijn familie vaker bezoeken. Ik kwam erachter dat me niet alles in één keer lukt en probeer te accepteren dat dat ook helemaal oké is.

Sommige gedachtes komen bij mij voort uit het idee dat ik verandering eng vind. En daarom lijk ik maar aan alles toe te geven, zonder echt stil te staan bij of het bij me past of niet. Maar daar breng ik toch letterlijk verandering in. Het enige waar ik nu nog in toe geef, is de datum waarop ik mijn 16% heb behaald: geen 6, maar 30 juni. Een dag voor mijn verjaardag. Een mooier cadeau kan ik me niet wensen!

Deel deze blogpost: