Zoete aardappelschotel met Kabeljauw

Terug naar recepten

Zoete aardappelschotel met Kabeljauw

vr 8 mrt 2019 Recepten
Bereidingstijd: +/- 60 min

 

Zoete aardappel, ook bekend als bataat, is in tegenstelling tot de gewone aardappel, een groente. Het bevat veel vitamines, vezels en antioxidanten, waardoor het een erg gezonde keuze is! 

Zoete aardappel is te gebruiken voor verschillende gerechten, maar vandaag hebben we gekozen voor een heerlijke ovenschotel met vis.

 

Onderstaande voedingswaardes zijn voor 2 personen. (Per persoon: 437KCAL  34,5E  40K  14V)

  • 300 gr Zoete aardappel
  • 1 courgette (250 gr)
  • 260 gr Kabeljauwfilet
  • 1 rode paprika
  • 60 gr 30+ Kaas
  • 15 gr Olijfolie
  • PAM Spray
  • Kruiden: oregano, basilicum, peterselie, paprika,chilipeper, zout en peper
Zoete aardappel kabeljauw schotel

Bereiding:

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met PAM spray.

2. Schil de zoete aardappelen en snijd of schaaf ze in dunne plakjes van 2-3 mm. Snijd ook de courgette in dunne plakjes. Snijd de rode paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

3. Meng de kruiden en de olie voorzichtig met de vis in een kom.

4. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelplakjes. Leg hierop de vis, de courgette en de paprika. Dek dit af met de rest van de aardappelplakjesen courgette, en eindig met de 30+ kaas bovenop.

5. Laat in ca. 45 minuten gaar worden in de oven.

 

Smakelijk!


Rebody App Waardes:

Rebody Zoete aardappel kabeljauw schotel

Deel dit recept: