Sinner Shortbread (voor 12 stukken)

Terug naar recepten

Sinner Shortbread (voor 12 stukken)

ma 28 okt 2019 Recepten
Bereidingstijd: +/- 60 minuten

Ben jij het nieuwe Nederlandse baktalent? Nee? Dat maakt ook helemaal niet uit, want zelfs als je geen baktalent bent, is dat gerecht prima te maken! Lees nu verder om te zien hoe jij dit lekkere tussendoortje zelf kan maken. 

  • Dit heb je nodig voor de bodem:
  • 115 gram kokosmeel
  • 30 gram whey (chocolade caramel, vanille kan ook)
  • 60 gram kokosvet
  • 20 gram agavesiroop
  • water naar wens
  • Dit heb je nodig voor de vulling:
  • 110 gram dadels
  • 2tl vanillemerg
  • Dit heb je nodig voor de topping:
  • 100 gram pure chocolade minstens 70%
Bak recepten, voeding, personal training, recepten, personal training Roermond, personal training Panningen, personal training Weert, personal training Eindhoven, personal training Maastricht

Bereiding:

Zo maak je het: 

1. Leg in een bakblik een vel bakpapier.

2. De bodem: meng alle ingrediënten met elkaar tot een deegbal. Is het deeg te droog, voeg dan wat water toe, zodat het deeg iets minder kruimelig is.

3. Bedek de bodem van het bakblik/bakpapier met het deeg, druk goed plat en zet 15 minuten in de koelkast.

4. De vulling: Doe alle dadels met het vanille merg in een keukenmachine, totdat je een smeuïge karamel krijgt.

5. Haal het bakblik uit de koelkast en smeer de dadel- karamel gelijkmatig uit.

6. Voor de topping: Smelt de chocolade au bain marie en giet deze over de laag dadel- karamel.

7. Laat de Sinner Shortbread koud worden in de koelkast a 30 minuten. Vergeet niet na 10 minuten stukken te snijden van je shortbread, anders breekt de chocolade.

 

Voedingswaarde per stuk: 

148,6 KCAL 4,8E 9,3K 9,75V


Deel dit recept: