Salade Niçoise

Terug naar recepten

Salade Niçoise

do 28 mrt 2019 Recepten
Bereidingstijd: +/- 15 min

Deze eenpersoons- salade is een echt eiwitbom! 

Wil je wat meer koolhydraten? Snijd een gekookte aardappel in partjes en voeg toe aan de salade. Of serveer met stokbrood. Meer vetten? Dat kan bijvoorbeeld met een eetlepel olijfolie en een halve eetlepel witte wijn azijn door de salade. Of voeg een extra ei, of wat meer olijven toe. 

 

 

 

  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 blikje tonijn op water (150 gr)
  • 160 gr sperziebonen
  • 1 bosui (30 gr)
  • 1 tomaat (50 gr)
  • 5 groene olijven (25 gr)
  • 25 ml friteslijn van Remia
  • 1 ei
  • Peper en zout
Rebody Salade Nicoise1.0.jpg

Bereiding:

1. Kook de sperziebonen en het ei beiden totdat ze gaar zijn.

2. Snijd ondertussen de ui en de tomaat klein. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. 

3. Meng de friteslijn en het uitje door de tonijn. 

4. Beleg je bord met de sla en verdeel alle ingrediënten over je bord. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

 


Rebody App Waardes:

salade nicoise voedingswaarden.PNG

Deel dit recept: