Pittige kip met kokosmelk en rijst

Terug naar recepten

Pittige kip met kokosmelk en rijst

vr 22 mrt 2019 Recepten
Bereidingstijd: 60-75 min

Kip met rijst, maar net even anders ;) 

Dit recept is voor 3-4 personen. 

Voedingswaarden voor de hele maaltijd: 1513 KCAL   126E  181K  33V

Per persoon (berekend op 4 pers.):  378 KCAL   32E   45K   8V

 

 

  • 550 gr Kipfilet
  • 400 ml Kokosmelk light
  • 200 gr (jasmijn)rijst
  • 1 ui (50 gr)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el Sambal
  • 1 el Paprikapoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 2 tl Kurkuma
  • Peterselie en Koriander > beiden 1 handje (fijn gesneden)
  • 1 el Agavesiroop (15 gr)
  • 1 rode peper
  • Peper en Zout
Rebody Pittige kip met rijst 1.1.jpg

Bereiding:

1. Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Meng dit in een kom met alle kruiden en de sambal door elkaar. Masseer eventueel de kipfilet zodat de kruiden zich hechten aan de kip.

2. Voeg de kokosmelk toe aan het kip-kruiden mengsel. Voor een intensere smaak kun je dit een uur laten staan (niet persé nodig).

3. Zet een braadpan op hoog vuur en breng het kipmengsel aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur lager, en met de deksel op de pan laat je de kip in 15 minuten gaar stomen. Zodra deze gaar is kun je 1 el agavesiroop toevoegen voor een licht 'zoetje'. 

4. Kook de rijst ondertussen zoals je gewend bent. 

Serveer de pittige kip met gesnipperde peterselie en/of koriander. 

 

Eet smakelijk!!


Rebody App Waardes:

voedingswaarde pittige kip.PNG

Deel dit recept: