Granola

Terug naar recepten

Granola

vr 19 apr 2019 Recepten
Bereidingstijd: +- 45 min

Voeg wat granola toe aan je kwark of yoghurt voor een extra lekker ontbijt!

 

Dit recept is voor 12 porties à 40 gram: zie afgebeelde voedingswaarden. Per portie: 187 Kcal  6 E / 20 K / 9 V

 

  • 280 gr Havervlokken
  • 40 gr Pompoenpitten
  • 40 gr Zonnebloempitten
  • 40 gr Walnoten of Pecannoten
  • 40 gr Cashewnoten
  • 70 gr Gedroogd fruit
  • 25 gr Agavesiroop
  • 1 el Kaneel
  • 1 tl vanille
  • PAM Spray
granola rebody

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Meng alle ingrediënten, behalve het gedroogde fruit, in een grote kom.

3. Spray wat PAM spray over het mengsel en schep om.

4. Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Spray nog een keer met de PAM spray over het mengsel.

5. Zet nu de bakplaat in het midden van de oven, gedurende 30 minuten. Roer het mengsel elke 10 minuten om. 

6. Na 30 minuten zet je de oven uit, en laat je de ovendeur half open zodat de granola in de oven kan afkoelen. Meng het gedroogde fruit erdoor (optioneel), en bewaar het in een mooie glazen afgesloten pot. 

Optioneel: varieer met verschillende noten, zaden en gedroogd fruit. 


Rebody App Waardes:

granola voedingswaarde

Deel dit recept: