Chili Sin Carne

Terug naar recepten

Chili Sin Carne

vr 17 mei 2019 Recepten
Bereidingstijd: +/- 25 min

Voor de vegetariërs onder ons, een welbekend recept, maar dan zónder vlees. 

(Ps. dit kan uiteraard met gewoon gehakt gemaakt worden voor de vleesliefhebbers, let er dan wel even op dat de voedingswaarden hierdoor wijzigen)

Dit recept is voor 2 porties, per portie: 516 KCAL  43,5E  47K  15V

 

  • 200 gr Vegetarisch Kruimgehakt
  • 1 rode Paprika (120 gr)
  • 1 blikje Maiskorrels (140 gr)
  • 1 blik Kidneybonen (255 gr)
  • 1 ui (50 gr)
  • 100 gr Champignons
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 el Tomatenpuree
  • 200 ml Water
  • 1 el gemalen komijn
  • Chilivlokken
  • Zout & Peper
Rebody Chili Sin Carne Rebody Chili Sin Carne

Bereiding:

1. Snipper de ui fijn, de champignons in schijfjes en de paprika in kleine blokjes.

2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, uitgeperste knoflook, champignons en paprika, voor 5 minuten aan.

3. Voeg het kruimgehakt toe, alsmede de tomatenpuree, 200 ml water, chilivlokken en komijnpoeder. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Laat stomen voor 5-10 minuten. 

4. Voeg als laatste de kidneybonen en mais toe, en schep om totdat deze ook verwarmd zijn.

5. Verdeel over twee borden en strooi de geraspte kaas eroverheen. 

 

Buen Provecho!


Rebody App Waardes:

Rebody Chili Sin Carne

Deel dit recept: