Broccoli-Spinazie Soep met Kip

Terug naar recepten

Broccoli-Spinazie Soep met Kip

vr 26 apr 2019 Recepten
Bereidingstijd: +/- 40 min

Om deze heerlijke soep te maken heb je een staafmixer nodig, een grillpan en een soeppan. 

 

Dit recept is voor 2 porties. De voedingswaarden van het hele gerecht (2 porties) vind je in de afbeelding hieronder.

Per portie: 682 KCAL  47,5E   63,5K  25V

Per portie zonder toast: 183 KCAL  14,5E  14,5K  7,5V

 

 

  • 350 gr Spinazie
  • 500 gr Broccoli
  • 200 ml Kokosmelk light
  • 500 ml Groentebouillon van blokje
  • 50 gr Ui
  • 1 tl tijm
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kipkruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 harde broodjes (200 gr)
  • 1 avocado (160 gr)
  • 200 gr Kipfilet
Rebody Broccoli spinazie soep met kip

Bereiding:

1. Snipper de ui en fruit deze samen met de uitgeperste knoflook teen in een grote soeppan.

2. Voeg daarna de kruiden toe en bak 2 min mee.

3. Voeg de broccoli in stronkjes toe, samen met de groentebouillon en 100 ml kokosmelk. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

4. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

5. Pureer het geheel met een staafmixer. Voeg dan de overige 100 ml kokosmelk toe en roer goed door. 

6. Bak de kipfilet in een grillpan met de kipkruiden.

7. Snijd de broodjes in stukken, zoals je stokbrood snijd.

8. Pel de avocado en verdeel over de stukken brood. Leg hier een stuk kip op, en wat peper en zout.

9. Verdeel de soep over de borden of kommen en serveer met de belegde toast. 

 

Eet smakelijk!

 


Rebody App Waardes:

Rebody Broccoli spinazie soep met kip.

Deel dit recept: