Bananenbrood

Terug naar recepten

Bananenbrood

do 23 mei 2019 Recepten
Bereidingstijd: +/- 65 min

Het heet 'brood', maar het zit een beetje tussen een brood en een cake in. Lekker als ontbijt, lunch of bij de koffie/thee, of als traktatie, bijna altijd dus ;)   Eet het lauwwarm of als het is afgekoeld. Likje boter erop en klaar! 

Ohja, je kunt het prima invriezen en een paar weken later opeten. Het is zelfs dan nog heel lekker!

Dit recept is goed voor 10 plakken bananenbrood (zie afbeelding voor totale voedingswaarde)

Per plak zijn de voedingswaardes als volgt: 160 KCAL   4,8 E  21,5K  5,6 V

 

  • 225 gr Volkoren Speltmeel (of Glutenvrij universeel meel)
  • 60 gr Dadels of ander gedroogd fruit
  • 250 gr (rijpe) Banaan (ongeveer 2,5 stuks)
  • 1 Ei
  • 4 el Kokosolie (25 gr) (of zonnebloemolie)
  • 30 gr Walnoten of andere noten, in stukjes
  • 2 tl Kaneel
  • 2 tl Vanillemerg
  • 2 tl Bakpoeder
Rebody Bananenbrood 1.1.jpg Rebody Bananenbrood 1.1.jpg

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

2. Doe het gedroogd fruit in een kom en giet hier 150 ml kokend water over, laat dit ongeveer 5 minuten staan.

3. Meng het meel met het bakpoeder, zout (himalaya of keltisch), kaneel en vanille.

4. Smelt de kokosolie in een pannetje en doe deze bij de dadels (je hoeft de dadels niet af te gieten). Kluts het ei en prak de bananen. Doe deze bij de dadels, net als de walnoten. Meng dit goed.

5. Meng vervolgens de droge en natte ingrediënten goed door elkaar. Stort het mengsel in de cakevorm. 

6. Bak de cake in circa 45 minuten in de oven. Het mag van binnen nog een beetje zacht zijn.

 

Eet smakelijk!! 


Rebody App Waardes:

rebody bananenbrood voedingswaarde.PNG

Deel dit recept: