Gezonde leefstijl

Terug naar blog

Gezonde leefstijl

di 14 aug 2018 Artikelen

Gezonde leefstijl
Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl, als we elke dag naar de sportschool gaan of alleen gezond eten, dan zijn we gezond bezig. Dan ben je zeker goed op weg, maar om een gezonde levensstijl te creëren komen er meer factoren bij kijken.

BRAVO is de rode draad van een gezonde levensstijl.

B: Bewegen
Veel mensen hebben een zittend beroep. Hierbij kom je weinig in beweging overdag en zit je veel in dezelfde houding. De beweegnorm is om 30 minuten matig intensief te sporten elke dag en gemiddeld 10.000 stappen per dag te maken.

Tips:
- Om de 60 min even rondje maken op de afdeling.
- Middagpauze blokje om maken.
- Armen om en om strekken, je wilt het hoogste appeltje in de boom plukken. Zo rek je je ruggenstrekkers.      

 

R: Roken
Roken is nergens goed voor en we hebben het ook niet nodig om te overleven. Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken.

A: alcohol
Alcohol hebben we net zoals roken niet nodig. Het is nergens goed voor.Het kan gezellig en plezierig zijn om alcohol te nuttigen, maar het zorgt ook voor veel problemen.

V: Voeding
Het is belangrijk dat je voldoende voeding binnenkrijgt op een zo gezond mogelijke manier. Het wil niet zeggen, dat je niks ‘ongezonds’ meer mag eten.In principe mag je ‘alles’ eten, als je het maar met mate eet.Bewust worden van voeding is zo belangrijk, zo zeg je ook sneller tegen gezondere dingen ja en tegen ongezondere voeding nee.

O: Ontspanning 
Ontspanning wordt vaak vergeten. Terwijl het zo belangrijk is. Tot rust komen wordt vaak overgeslagen. Al ga je na het werk 15 minuutjes even op de bank zitten, dat kan al een verschil maken i.p.v. dat je gelijk met het eten begint en vrolijk verder gaat met alles.Ga voor jezelf na wat is voor mij nu ontspannen, dat kan voor iedereen anders zijn. De een haalt het uit sporten, de ander ontspant door naar de sauna te gaan, een boek te lezen etc. Plan met jezelf dat moment dat je even tot rust komt, dit is vaak moeilijk, maar wel noodzakelijk.

Het is belangrijk dat je voor jezelf een gezonde levensstijl creëert, die je ook de rest van je leven kunt naleven. Het is belangrijk dat je er je bewust van bent, wat je allemaal doet en waarom je het doet.

 

 

Deel deze blogpost: