- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 300gr Sukiyaki biefstukpuntjes (lidl) of biefstukpuntjes naturel
- 90gr rijst
- 75gr geraspte wortel
- 120gr paprika
- 75gr doperwten
- 30gr gebakken uitjes
- 100gr verse mango
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal
- 2 lente uien a 25gr
- 50gr chilisaus
- 2 takjes koriander
- wokpan
Delen
Bereiding
Ben je op zoek naar een gezonde en kleurrijke maaltijd boordevol smaak? Dan is een Aziatische bowl misschien wel iets voor jou!
Met een goede balans tussen voedzame ingrediënten en verrassende smaakcombinaties, is een Aziatische bowl een ideaal gerecht voor een snelle en voedzame maaltijd.
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
- Bak de biefstukpuntjes in de wok eventueel met de ketjap manis en sambal.
- Rasp de wortel in de keukenmachine, snijd de paprika in kleine blokjes, snijd de mango in blokjes, lente-ui in ringen, kook de doperwten beetgaar.
Optioneel:
- Vervang de doperwten door edamameboontjes (meer proteine).
- Vervang de biefstuk voor (vega) kipreepjes en bak deze dan in de ketjap en sambal.
- Varieer met de seizoensgroenten; peultjes of sugarsnaps doen het ook goed.
- Vervang de rijst door noodles.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon: