Tonijn pasteitjes

Terug naar recepten

Tonijn pasteitjes

za 23 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd: Bereidingstijd: 10 min, Inclusief aardappelen: 35 min

Probeer in plaats van een blikje tonijn, eens deze tonijn tartaartjes. Lekker als tussendoortje of als avondmaaltijd met aardappeltjes uit de oven en salade.

  • 1 blikje tonijn op water
  • 10 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1/4 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Sambal, peper, zout
  • 150 gram aardappelen
  • Salade

Bereiding:

Laat de tonijn goed uitlekken. Stop de havermout in de blender of keukenmachine en maal deze helemaal fijn. Snijd de ui en knoflook in fijne snippers.

Meng de tonijn samen met een ei en de havermout, goed kneden. Voeg daarna de ui en knoflook toe.

Voeg naar smaak citroensap, zout, peper en sambal toe.

Kneed kleine balletjes en druk deze plat. Wanneer ze nog te vochtig zijn, knijp je het vocht nog eruit.

Verhit wat PAM spray in een koekenpan en bak de pasteitjes en beide kanten bruin.

Smakelijk eten!


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: