Speculaascake

Terug naar recepten

Speculaascake

vr 23 nov 2018 Recepten
Bereidingstijd: +/- 45 min

Sinterklaas is weer in het land en al dat snoepgoed maakt het er niet makkelijker op!

Daarom hebben we een heerlijk Sinterklaas-recept voor je, zodat je toch een beetje mag snoepen ;) 

De voedingswaarden zijn voor de hele cake. Verdeel je hem in 9 stukken dan zijn dit de waarden per plak: 176 kcal  9.5E  15.2K  8.1V

  • 170 gr Speltmeel
  • 5 gr Bakpoeder
  • 30 gr Whey (kaneel)-vanille
  • 50 gr Kokosvet (gesmolten)
  • 2 Eieren
  • 1 Ei-eiwit
  • 150 gr Skyr (Vanille)
  • 2 el. Koek-en speculaaskruiden
  • 2 zakjes Vanillesuiker (a 16 gr)
  • 9 Amandelen (13 gr)
Rebody Speculaascake

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180c graden.

2. Meng alle ingrediënten tot een smeuïg deeg.

3. Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het deeg erin. Leg de amandelen in het deeg.

4. Bak in 30 minuten mooi gaar.

 TIP: Eet de cake het liefst nog lauw- warm op de dag zelf!


Rebody App Waardes:

speculaascake voedingswaarde

Deel dit recept: