Quiche

Terug naar recepten

Quiche

za 23 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd: 20 min, bakken 35 minuten

Met deze quiche met kwark en eieren heb je direct veel eiwitten binnen. Iets meer werk, maar dan heb je ook wat! Daarnaast erg lekker om de dag erna nog te eten.

  • 5 plakes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 gram wortel
  • 500 gram broccoli
  • 1 rode ui (50 gram)
  • 50 gram tomaat
  • 25 gram feta kaas light
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram magere kwark
  • Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rasp de wortel grof, snijd de rode ui in kleine blokjes. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze ongeveer 6 minuten.

Vet een springvorm in met PAM-spray en bekleed deze met vijf plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes met een vork in het deeg. Indien je geen bladerdeeg wil gebruiken, kun je dit weg laten.

Laat de broccoli goed uit lekken en meng deze in een kom samen met de wortel, ui en een beetje parmezaanse kaas. Voeg hierbij peper, zout, Italiaanse kruiden en een beetje knoflook poeder. Leg de vulling in de springvorm.

Klopt vier eieren een beetje luchtig en voeg hierbij de kwark toe. Eventueel nog wat kruiden toevoegen en giet het mengsel over de groenten in de springvorm.

Leg de plakjes tomaat boven op de quiche en verdeel hierover de feta kaas, de rest van de parmezaanse kaas en nog wat italiaanse kruiden.

Rol de opstaande randjes bladerdeeg naar binnen, zodat er een dikkere rand langs de quiche ontstaat. Smeer de rand in met ei-geel en bak de quiche ongeveer 35 minuten in de oven.

Smakelijk eten!


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: