Pompoensoep

Terug naar recepten

Pompoensoep

do 28 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd:

Het is weer herfst, dus tijd voor pompoen! Een pittig soepje, lekker met een stuk stokbrood met kruidenboter. Door de hoeveelheid groenten die erin zit, erg vullend. Makkelijk te maken voor meerdere dagen en te bewaren in de vriezer.

  • 600 gram pompoen
  • 100 gram halfvolle crème fraîche
  • 800 ml bouillon
  • 1 rode peper
  • 50 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • beetje kerriepoeder
  • pam spray / olijfolie

Bereiding:

Begin met het snijden van de pompoen, ui, peper en knoflook.

Pak een grote pan en fruit hierin de ui, peper, knoflook en kerriepoeder ongeveer twee minuten in een scheutje olijfolie of pam spray.

Voeg de pompoenblikjes toe en bak ongeveer 2-4 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat alles 15 minuten koken en pureer met een staafmixer tot soep.

Voor het serveren een lepel crème fraîche in iedere kom en smakelijk eten!


Deel dit recept: