Penne met spekjes en tomatensaus

Terug naar recepten

Penne met spekjes en tomatensaus

vr 29 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd: 15 min

Een recept om zelf een lekkere pasta met saus te maken, net iets anders dan de originele bolognese saus!

  • 60 gram penne / spaghetti
  • 100 gram bleekselderij
  • 100 gram wortel
  • 75 gram spekreepjes
  • 150 gram tomaten
  • 15ml witte droge wijn
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde tijm
  • peper en eventueel zout

Bereiding:

Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in parten.

Pureer de helft van de tomaten met knoflook tot een saus. De overige tomaten bewaar je om er later nog bij te doen.

Bak de spekjes knapperig, voeg dan de wortel, bleekselderij en tijm toe. Dit bak je ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de witte wijn toe en laat het 1 minuut koken. Voeg daarna de gemaakte saus toe en de overige tomaten en verwarm dit een paar minuten. Schep de pasta erdoor en smakelijk eten!


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: