Penne met muntpesto en kip

Terug naar recepten

Penne met muntpesto en kip

vr 29 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd: 20 min

Een frisse pasta met zelfgemaakte pesto en gunstige voedingswaarden!

  • 60 gram penne
  • 150 gram kipfilet blokjes
  • 50 gram tuinbonen
  • 50 gram erwten
  • pijnboompitten, peper en zout indien gewenst
  • 50 gram spinazie
  • 20 gram verse munt
  • 20 gram verse peterselie
  • 20 gram verse bieslook
  • Sap van een halve citroen
  • Ongeveer 10 ml olijfolie

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dit in een pan met ruim water.
Wanneer de pasta 5 minuten kookt voeg je hier de diepvries erwten aan toe.
De laatste twee minuten voeg je hier nog de tuinbonen aan toe, zodat deze ook lekker warm zijn.

Bak ondertussen de kipfilet blokjes met wat peper, zout en eventueel andere kruiden. Een aanrader is nog wat paprikapoeder toe te voegen!

Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of hak fijn met een staafmixer. Er blijft een structuur in de pesto.

Giet de pasta met erwten en tuinbonen af en lek goed uit. Schep de kipfilet erdoor en daarna de pesto.

Eventueel af te toppen met nog was geroosterde pijnboompitjes.

Smakelijk eten!


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: