Havermoutpap

Terug naar recepten

Havermoutpap

do 6 dec 2018 Recepten
Bereidingstijd: +/- 10 min

Ontbijt, lunch of dessert: deze klassieke havermoutpap is altijd om te genieten!

 

  • 50 gr Havermout
  • 15 gr Whey Proteïne (het liefst Naturel of Vanille)
  • 15 gr Ongezouten Notenmix
  • 50 gr Banaan
  • 250 ml Water
  • Kaneel
  • Extra: Merg van Vanillestokje
Havermoutpap

Bereiding:

1. Snijd een halve banaan in schijfjes.

2. Breng 250 ml water aan de kook.

3. Meng de havermout, gemengd met de whey proteïne, kaneel en vanille door het water.

4. Laat ongeveer 2 minuten sudderen, pas op dat het niet aanbrand, desgewenst wat water toevoegen.

5. Neem de pan van het vuur, schep je havermout in een kom of bord, garneer met noten, de banaan of andere toppings naar wens.

Optioneel: Toevoegen van zaadjes, pitten, rozijnen, (gedroogde) vruchten, pure choco e.d. Let wel op dat hierdoor de voedingswaarden veranderen.

Tip: als je de havermoutpap wat zoeter wilt maken (zonder suiker toe te voegen), gebruik dan een paar druppels vloeibare zoetstof!

 


Rebody App Waardes:

voedingswaarde havermoutpap

Deel dit recept: