Gestoomde zalm met sjalot en tomaat

Terug naar recepten

Gestoomde zalm met sjalot en tomaat

za 23 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd: 20 min (exclusief aardappels uit de oven)

Zalm kun je op allerlei manieren klaar maken. Door de zalm te stomen, trekt de smaak van de tomaatjes en sjalot in de zalm.

  • 1 sjalot
  • 150 gram cherry tomaten mix
  • 150 gram zalm op huid
  • Peper & zout
  • Venkelzaad
  • PAM-Spray
  • 150 gram groentemix
  • 200 gram aardappels

Bereiding:

Kijk voor het recept van de aardappeltjes uit de oven op de recepten pagina.

Snijd de sjalot in ringen en de tomaatjes halveer je. Doe peper en zout op de vis. Eventueel kun je ook nog wat venkelzaad toevoegen.

Spray een grote pan in met PAM-spray en zet hoog vuur aan.

Fruit de sjalot en bak de zalm kort aan op de huid, ongeveer 3 minuten. Draai het vuur laag en voeg de tomaten toe.

Zet de deksel op de pan en laat de zalm rustig gaar worden. De varieert aan de hand van de dikte van de zalm.

Kook ondertussen de groenten. Na 15 minuten is de zalm gaar. Dit recept is ook lekker te combineren met pasta met philadephia.

Smakelijk eten!

Tip: Bij de Lidl verkopen ze zalm op huid in de vriezer!


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: