Gepofte aardappel met tomatensalsa en kipfilet

Terug naar recepten

Gepofte aardappel met tomatensalsa en kipfilet

vr 29 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd: 70 min

Weer een leuke, vrij makkelijke afwisseling met een lekker gebakken kipfiletje!

  • 1 grote (zoete) aardappel
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • Beetje rode ui
  • 30 gram feta kaas light
  • verse peterselie
  • 150 gram kipfilet
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 graden. Maak de aardappel schoon onder de kraan en prik er gaatjes in met een vork of een sateprikker. Doe de aardappel in een ovenschaal en schenk er een klein beetje olijfolie over. Laat ongeveer 45-55 minuten garen in de oven. Prik erin met een vork, als de aardappel zacht is, is hij gaar.

Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaat in blokjes, maak de knoflook, peterselie, ui en peper klein en voeg dit bij elkaar. Verkruimel de feta kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en olijfolie.

Bak daarna de kipfilet. Begin hieraan de laatste 5-10 minuten van de aardappel, zodat alles tegenlijk klaar is.

Wanneer de aardappel goed is, haal je deze uit de oven en breek hem open met een vork. Doe hier de salsa in en smakelijk eten!


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: