Broodje Visburger met Mierikswortelsaus

Terug naar recepten

Broodje Visburger met Mierikswortelsaus

do 7 feb 2019 Recepten
Bereidingstijd: +/- 20 min

Waarom een visburger kopen als je hem ook zelf kunt maken? 

Wat heb je hiervoor nodig? Een keukenmachine, een hapjes- of grillpan, een mengkom, en eventueel een burgerring. 

Voedingswaarden volgens dit recept (2 burgers):  710KCal 68E 86K 8V  

Voedingswaarde per burger: 365KCAL 36E 44K 4V

 

Meer vetten? Bak dan de visburger in boter of olie. 

 

  • 2 Tarwe Broodjes (70 gram/stuk)
  • 260 gr Kabeljauwhaasfilet (of andere witvis)
  • 1 Ei-eiwit
  • 80 gr ijsbergsla
  • Sap van een halve limoen of citroen
  • 2 el Dille
  • 15 gr Paneermeel
  • 85 gr Franse Magere Kwark
  • 25 gr Remia Friteslijn
  • 1 tl Mierikswortel (5 gram)
Rebody Visburger

Bereiding:

1. Dep de vis droog en snijd in stukken. Doe de visstukken in de keukenmachine samen met het ei-eiwit, peper, zout, 1 el dille (de rest van de dille gebruiken we straks voor de saus) en het sap van een halve limoen. Hak het mengsel fijn en doe het dan in een mengkom.

2. Voeg de paneermeel toe en meng goed door elkaar. Maak vervolgens twee burgers met de hand of gebruik hiervoor het keukenhulpje: de burgerring.

3. Verhit in een hapjespan/grillpan wat PAM spray. Bak de visburgers in ongeveer 10 minuten gaar.

4. Maak ondertussen de saus van de kwark, friteslijn, mierikswortel en 1 el dille.

5. Snijd het broodje doormidden, beleg met wat saus en ijsbergsla, de visburger en nog een toefje saus.

 

Smullen maar!


Rebody App Waardes:

broodje visburger voedingswaarde

Deel dit recept: