Boerenkool stamppot

Terug naar recepten

Boerenkool stamppot

vr 29 sep 2017 Recepten
Bereidingstijd: 30 min

Dit winterse kostje vind bijna iedereen wel lekker! En deze versie is ook nog eens heel smakelijk en gemakkelijk.

  • 200 gram aardappelen
  • 160 gram verse boerenkool
  • 50 gram rode paprika
  • 10 gram boter
  • 50 milliliter magere melk
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram magere rookworst
  • Optioneel 50 gram magere spekreepjes
  • Peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zoutnaar smaak, met de deksel op de pan 10 min. Verdeel nu de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 10 min. gaar.

Snijd de paprika in stukjes. Pers de knoflook erboven. Bak in een pan de spekblokjes en voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee.

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg de warme melk en beetje boter toe. Serveer de stamppot met het paprika/spek mengsel en de worst.

Smakelijk eten!


Rebody App Waardes:

Deel dit recept: